Πώς να κάνεις το μανικιούρ πεντικιούρ σου να κρατήσει αρκετό χρονικό διάστημα

Μπορεί να είναι πολύ ωραία η αίθηση να βάλουμε τα χέρια μας σε ζεστό νερό, όμως αν θέλουμε να κρατήσει πιο πολύ το μανικιούρ ή το πεντικιούρ μας καλό θα ήταν να προτιμήσουμε το στεγνό manicure.

Στο ημιμόνιμο manicure-pedicure θεωρείται αυτονόητο, οπότε ας το δοκιμάσουμε και στο απλό βερνίκι.

Η διαδικασία είναι απλή, αρχικά καθαρίζουμε τα χέρια μας με αντισηπτικό και με ένα ειδικό ξυλάκι για μανικιούρ -πεντικιούρ (το βρίσκετε στα καταστήματα καλλυντικών εύκολα) σπρώχνουμε τα επωνύχα (πετσάκια), κόβουμε στο μήκος που θέλουμε τα νύχια μας και με μια λίμα δίνουμε το επιθυμητό σχήμα. Καλό είναι να κάνουμε τις άκρες το νυχιών πιο στρογγυλές για να μην σπάνε εύκολα. Μπαφάρουμε την επιφάνεια του νυχιού ελαφρά για να γίνει πιο λείο.

Αυτή είναι η προετοιμασία του μανικιούρ και περνάμε στο βάψιμο. Αφού καθαρίσουμε τα νύχια μας με λίγο (σε ένα βαμβακάκι) κατά προτίμηση καθαρό ασετόν, περνάμε μια στρώση από διάφανη βάση (βοηθάει στο να μην χρωματίζεται το νύχι μας με το βερνίκι, και να έχουμε πιο λεία επιφάνεια ώστε να περάσουμε το χρώμα μας) και το αφήνουμε να στεγνώσει. Περνάμε πάντα δυο στρώσεις από το βερνίκι και δεν ξεχνάμε να κλείσουμε με χρώμα το ελεύθερο άκρο.

Περιμένουμε λίγα λεπτά να στεγνώσει το βερνίκι μας και έπειτα περνάμε το top coat. Ανά δυο μέρες μπορούμε να περνάμε μια πολύ λεπτή στρώση top coat ώστε να διατηρήσουμε το manicure μας και τη λάμψη του χρώματος.

Στο πεντικιούρ αν θέλουμε να καθαρίσουμε τα σκληρά σημεία, όπως φτέρνες, κάλους θα πρέπει οπωσδήποτε να βάλουμε τα πόδια μας σε ζεστό νερό, αν θέλουμε απλά να τους περάσουμε μόνο βερνίκι, απλά ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία!

πηγη:Alexias nails